Varaston siivous

Mahtuuko auto talliin? Löytyykö varastosta kevään tullen kesän tavarat?

Monta kertaa ei löydy eikä autokaan mahdu talliin, kun se on niin täynnä tavaraa. Ja pääosin tavaraa, joka aiemmin on ollut tarpeen laittaa talteen mutta on sitten ajan myötä muuttunut turhaksi.

Vaivattomin tapa päästä eroon tarpeettomasta rojusta on hankkia säkki tai pari Siisti Noutosäkkejä. Lajittelemalla niihin turhat tavarat saa paikat nopeasti kuntoon. Tilaa on taas yllättävän paljon ja tarpeellinen tavara löytyy, kun sitä tarvitsee.

Suurimpaan XL-säkkiin mahtuu, vaikka jääkaappipakastin kaiken muun sähkö- ja elektroniikkaromun ja metalliromun kanssa.  Ja kun säkit on täytetty ei muuta kuin soitto Siisti Pihalle, joka noutaa ne ja toimittaa ylimääräisen rojun kierrätykseen. Vaivattomammin ei tarpeettomasta tavarasta pääse eroon!

Usein tavarat mahtuvat joko yhteen L- tai XL-säkkiin. Alla kaksi hintaesimerkkiä kokonaiskustannuksista:

 

Tyhjä L-säkki 1 kpl 19 €
Sekajätteen jätemaksu 1 kpl 79 €
Noutomaksu 1 kpl 69 €
Kustannus yhteensä 167 €

Varastossa sähkö- ja elektroniikkaromua (SER):

 

Tyhjä XL-säkki 1 kpl 22 €
SER jätemaksu 1 kpl 55 €
Noutomaksu 1 kpl 69 €
Kustannus yhteensä 146 €

Tuttu tilanne: Talo täynnä turhaa tavaraa

Tapani Oinonen, vaimo sekä 6- ja 8-vuotiaat pojat muuttivat syksyllä 2001 omakotitaloon. Kerrostaloasumisen jälkeen tilaa tuntui olevan yllin kyllin. Kun lapsille tai vanhemmille hankittiin uusia harrastusvälineitä, ei vanhoja tarvinnut heittää pois, sillä kaikelle tuntui löytyvän tilaa.

17 vuotta myöhemmin Tapani asui talossa yksinään, sillä lapset olivat muuttaneet opintojen myötä kotoa ja vaimon kanssa oli tullut ero. Miettiessään mahdollista muuttoa pienempään asuntoon, osui silmä varastoon. Siellä oli koko heidän perhehistoriansa, poikien hokkareista ex:n suksiin ja remonteista ylijääneisiin laudanpätkiin ja tapettirullan loppuihin. Siitä tavaramäärästä piti päästä eroon, ainakin suurelta osin.

Tapani Oinosen ensi käden ratkaisu oli kaksi Siisti Pihan kahden kuution noutosäkkiä. Niihin sai mahtumaan niin takkahuoneen nuhjaantuneen sohvan kuin remonttilautoja ja suksia. Pienemmistä tavaroista puhumattakaan. Parin viikon varastosiivouksen jälkeen olivat noutosäkit valmiina haettaviksi.

Vieläkin oli itselle turhaa tavaraa jäljellä, mutta nyt se alkoi olla sellaista, jolla on kaupallista arvoa, kuten kaksi pinnasänkyä, kaksi alkuperäistä Jopoa ja suksiboxi. ”Täytyy myöntää, että paljon helpommalla pääsisi, jos tekisi varastosiivouksen säännöllisin välein. Ja tietysti noutosäkkejä käyttäen, ettei tarvitse ajella itse ympäriinsä turhien tavaroiden kanssa, vaan antaa Siisti Pihan hoitaa homma.”

Seuraa meitä Facebookissa