MULTAA PUUTARHAAN

Multa on puutarhan elintärkeimpiä ainesosia, kasvit tarvitsevat käyttövoimakseen ravinteikasta ja laadukasta multaa. Hyvä multa tai oikeammin kasvualusta on tasalaatuinen kivennäis- ja eloperäisaineksien seos, jossa haluttu kasvillisuus viihtyy mahdollisimman hyvin. Siinä ei ole monivuotisten rikkakasvien juuria tai suuria määriä siemeniä. Lisäksi hyvä kasvualusta pärjää mahdollisimman pienillä hoitotoimenpiteillä.

Valitse multa käyttökohteen mukaan

Peltomulta tai puutarhamaa, jota ei ole rakennettu puutarhaa ja kasveja silmällä pitäen, ei välttämättä sisällä kaikkia kasvien tarvitsemia ravinteita. Tällaisen luonnonmullan laatu vaihtelee paljon ja multa on monesti saastunut monenlaisista rikkakasveista. Hyvä multa on räätälöity ja optimoitu aina käyttökohteen mukaan, jolloin voidaan valmistaa eri käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva seos. Perusajatuksena laadukas multa koostuu seuraavista ainesosista: kivennäisaineet, kierrätysmoreenit, hiekat, siltit ja savet, kompostit, turpeet ja muut materiaalit.

Kekkilän ja Metsäpirtin mullat Siisti Pihalta

Siisti Pihan valikoimista löydät kahden eri valmistajan hyvälaatuista multaa. Kekkilä, sekä Metsäpirtin mullat ovat pääpiirteittäin samanlaisia, mutta myös joiltain osin erilaisia. Suurin ero on käytetyssä kompostissa. Metsäpirtin mullan raaka-aineina on käytetty muun muassa jätevedestä erotettua biolietettä, joka jalostetaan turpeen ja muiden lisäaineiden kanssa ravinteikkaaksi kompostoiduksi mullaksi.

Kekkilän mullista osa sisältää kompostia, mutta kompostin lähde ei ole sama. Kaikissa Kekkilän mullissa ei ole kompostia, koska kaikki kasvualustat eivät sitä vaadi. Kompostin idea on, että sen sisältämä orgaaninen typpi on kasvien käytössä tasaisesti. Kasvualustoissa on siis pitkäaikainen luonnollinen lannoitusvaikutus. Kompostin ansiosta kasvu paranee ja on tasapainoista. Kasvit voivat hyvin ja nurmikko pysyy kuivanakin kesänä vihreänä. Tarvittaessa kasvualustoihin on lisätty kalkkia ja/tai mineraalilannoitteita.

Vanhat maa-ainekset on helpointa kierrättää Siisti Pihan suursäkeillä. Lapioi vanha maa-aines heti alussa Siisti Pihan suursäkkiin, niin viemme säkit pois kätevästi uuden mullan toimituksen yhteydessä.

Mullan hinta

Siisti Pihan verkkokaupassa hintakaan ei ole este mullan tilaamiselle. Meiltä saat multaa taatusti kilpailukykyiseen ja edulliseen hintaan – niin piensäkeissä alkaen 7 € tai vaikka kuormalavallisinakin alkaen 325 €. Myös toimituksena!

Katso tuotteet verkkokaupastamme
Pihatyöt kerralla valmiiksi – pyydä tarjous!