LIUSKEKIVI

Liuskekivi on monimuotoinen, kestävä ja tyylikäs kivimateriaali niin pihoille, poluille kuin oleskelualueillekin. Liuskekivetys sopii sekä moderneille että perinteisille pihoille. Kivien rakenne on kerrostunutta, tästä syystä se lohkeaa aaltoilevina laattoina. Epäsäännöllisen pinnan saadakseen liuskekiviä tarvitsee muokata vain vähän. Kivien asettelulla voidaan vaikuttaa paljon alueen ulkonäköön. Liuskekivetyksen sommittelussa kannattaakin käyttää harkintaa ja ottaa asiat rauhallisesti.

Liuskekivien paksuus ja koko vaihtelee, mutta tämän pystyy hyvin ottamaan huomioon asennusvaiheessa. Kivituhkan avulla erikokoiset ja muotoiset kivet pystyy asettelemaan oikealla tavalla paikoilleen.

Huolellinen pohjustus takaa kestävän kivetyksen

Liuskekivetyksen pohjat kannattaa hoitaa heti alussa kuntoon, jolloin kivetys on helppohoitoinen ja tukeva. Hyvin tehty liuskekivetys kestää vuosikaudet, jopa vuosikymmenet. Parhaan pohjaratkaisun saat kalliomurskeesta ja kivituhkasta. Sepeli ja asennushiekka ajavat myös saman asian. Suosittelemme kuitenkin pohjamateriaaleiksi kalliomursketta ja kivituhkaa, koska ne on helpompi tiivistää tukevaksi ja kantavaksi kerrokseksi. Pohjimmaiseksi levitevään suodatinkangas, jonka päälle lisätään kerros kalliomursketta (suositus 20 cm) ja ohut kerros kivituhkaa (noin 3-5 cm). Kivituhkan avulla saat erimuotoiset liuskekivet aseteltua sopiviin asentoihin. Samaa kivituhkaa voit käyttää myös kivien saumaamiseen.

Liuskekivetyksen tekeminen

Liuskekivet sovitellaan paikoilleen kaikessa rauhassa yhtenäisen ja hienon lopputuloksen saamiseksi. Kivet voi kopautella paikoilleen kumipäisellä vasaralla. Huolehdi myös asennusvaiheessa oikeanlaisista kaadoista, eli mihin suuntaan vesi ohjataan.

Liuskekivetyksen tekeminen onnistuu kotipuutarhuriltakin, mutta monesti on helpointa käyttää apuna ammattilaista. Meidän kauttamme saat myös asiantuntevan kivimiehen paikalle.

Liuskekiven hinta

Siisti Pihan verkkokaupassa liuskivien hinnat alkavat noin 36 eurosta per neliömetri, pienin myyntikoko on kuitenkin 5 neliömetriä.

Katso liuskekivet verkkokaupastamme | Pihatyöt kerralla valmiiksi. Pyydä tarjous kivimiehen palveluista!