Taloyhtiöiden talkoot - suursäkkien edut talkoissa

1. Suursäkkejä on helpompi käyttää

Vaihtolavaa ei voi liikutella ja siksi jätteitä joutuu kärräämään kottikärryillä tai muulla pitkiäkin matkoja. Suursäkkejä on helppo vetää mukanaan nurmikkoa pitkin haravoinnin edetessä.Vaihtolavaa ei voi liikutella ja siksi jätteitä joutuu kärräämään kottikärryillä tai muulla pitkiäkin matkoja. Suursäkkejä on helppo vetää mukanaan nurmikkoa pitkin haravoinnin edetessä.

2. Suursäkit mahdollistavat lajittelun

Vaihtolavalle voi laittaa vain yhtä jätelajia ellei halua maksaa kalliita sekajätemaksuja. Suursäkkeihin voi helposti lajitella kunkin jätelajin omiin säkkeihinsä. Risut ja haravointijätteet yksiin ja varastojen romut toisiin säkkeihin! Lajitteleminen säästää sekä ympäristöä että rahaa!

3. Suursäkit eivät tuki ajoreittejä eivätkä parkkipaikkoja

Vaihtolava on pakko jättää siihen, mihin vaihtolavakuorma-auto sen mahtuu jättämään; eli yleensä ajotielle tai parkkipaikalle. Tyhjät suursäkit menevät pieneen tilaan ja täydetkin voidaan noutaa nosturikuorma-autoilla paikoista, joissa ne eivät ole kenenkään tiellä.

4. Suursäkkejä käytettäessä talkoita ei tarvitse pitää kaatosateessa

Vaihtolava vuokrataan aina määräajaksi, esim. viikonlopuksi, jonka jälkeen se viedään pois koska se on vuokrattu sen jälkeen jonnekin muualle. Ja kun meillä Suomessa ilmat ovat arvaamattomat, monet talkoot pidetään etukäteen varatun vaihtolavan vuoksi vesi- tai räntäsateessa. Suursäkkejä käytettäessä talkoot voidaan tarvittaessa siirtää sopivampaan aikaan ja ne voidaan järjestää vaikka useampana päivänä.

5. Suursäkkejä käytettäessä kaikki ennättävät talkoisiin

Kaikille ei sama viikonloppu sovi aikatauluihin ja sopivan ajan löytäminen voi olla vaikeaa. Suursäkkejä käytettäessä osa voi halutessaan tehdä oman osuutensa omaan tahtiinsa joko etu- tai jälkikäteen.

6. Suursäkkejä on aina saatavilla

Keväisin ja syksyisin taloyhtiöiden tehdessä kunnostuksia lavoja on vaikea saada toivottuna aikana riittävän pitkäksi aikaa. Siisti Pihan suursäkkejä on aina saatavilla. Säkit voi tilata taloyhtiöön puhelinsoitollaSiisti pihan verkkokaupasta tai noutaa lähimmästä rautakaupasta.

7. Suursäkkien avulla kukin asukas voi siivota omatkin nurkkansa turhista romuista

Jokainen asukas voi samalla tilata tyhjiä säkkejä omille jätteilleen ja romuilleen ja säkkejä käytettäessä näistä voidaan laskuttaa kutakin asukasta erikseen.

Asiakaskokemuksia:

Noutosäkit jättävät liikkumatilaa talkoopihaan

Rainer Melander on taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja keravalaisessa yhtiössä. Kahden omakotitalon isoille tonteille on 1989 rakennettu rivi- ja paritaloja. Pääosin keski-ikäinen asukaskunta osallistuu kaksi kertaa vuodessa pihatalkoisiin, kuka innokkaammin, kuka vähemmän innokkaasti. Samassa yhteydessä asukkaat siivoavat myös omat pihansa ja saavat lehdet ja oksat vietyä pois taloyhtiön roskien mukana.

Aiemmin tilasimme siirtolavan tietyksi viikonvaihteeksi, mutta siinä oli kaksi ongelmaa: vaikka kuinka tarkkaan valitsi ajankohdan, ei koskaan löytynyt sellaista, ettei jollain olisi ollut jo muuta sovittua tekemistä samaan aikaan. Lisäksi pihamme on liikenteellisesti tarkkaan suunniteltu eli siinä ei ole joutilasta tilaa. Kun sellaiseen paikkaan tuodaan siirtolava, on sen viikonvaihteen liikenne sekaisin. Molemmat ongelmat ratkesivat siirtymällä käyttämään Siisti Pihan kuution noutosäkkejä. Noudon saattaa tilata, kunhan kaikki ovat ehtineet siivota pihansa ja säkit voi sijoittaa paikoille, joissa ne eivät haittaa pihaliikennettä.

”Ja kun säkit voi sulkea joka käyttökerran jälkeen eivät jo kertaalleen kerätyt roskat leviä uudelleen pihalle”, muistuttaa hallituksen puheenjohtaja Rainer Melander.

Noutosäkeille osuu useammin hyvä talkoosää

JPV-isännöinnillä on hoidettavanaan viitisen kymmentä taloyhtiötä Keski-Uudellamaalla: Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa. Isännöitsijä Jari Väyrynen on kymmenen vuoden toiminta-aikanaan huomannut, että valitseepa talkoopäivän miten huolella tahansa, voivat ilmat yllättää ja taivaalta tulla mitä tahansa, kun pitäisi pihoja siivota.

Kun pihatalkoisiin tilataan siirtolava, on oltava tehokas, sillä jokainen lisäpäivä maksaa lisää, eikä ole edes varmaa onko lavaa saatavilla kiivaimpina pihakunnostusaikoina. Silloin on toimittavaa säässä kuin säässä. Noutosäkit eivät maksa yhtään enempää, vaikka täyttäminen kestäisi kuinka kauan ja antaa mahdollisuuden odottaa sopivaa säätä.

Sään lisäksi on toinenkin asia, joka helpottuu, kun on mahdollista joustaa aikataulussa. ”Jos talkoopäiväksi osuu ylitöitä, lapsen voimistelunäytös, appivanhempien hääpäivä tai vaikkapa kissaeläimen nimenantojuhlat, ehtii siivota edes oman pihan kun säkit ovat joustavasti pihalla.”, kertoo Jari Väyrynen pieni hymynkare suupielessään.

Väyrysen kohteista noin puolessa käytetään Siisti Pihan noutosäkkejä ja kasvua näyttäisi tulevan lähivuosina. ”Säkkien käytännöllisyyttä lisää se, että säkit, joissa on toimitettu edellisiin talkoisiin multaa, hiekkaa tai katteita, ovat valmiina taloyhtiössä täytettäväksi lehdillä ja oksilla milloin tahansa asukkaille sopii.”

Seuraa meitä Facebookissa