PARVEKEPUUTARHA

Kekkilän parvekepuutarha Siisti Pihan verkkokaupastaViherpeukalo pääsee toteuttamaan itseään, vaikkei omistaisi omaa maaplänttiä. Parvekeviljely vaatii kekseliäisyyttä, tietoa ja asennetta. Koska perinteiset viljelykeinot eivät ole käytettävissä ja rajoittavia tekijöitä on useita, citypuutarhurin on varauduttava myös takaiskuihin ja erehdyksiin. Näiden avulla myös parvekeviljelijä pystyy kasvattamaan osaamistaan.

Parvekepuutarha sopii hyvin tilanjakajaksi ja näkösuojaksi laajalle terassille tai parvekkeelle. Parvekkeella yrtit viihtyvät ruukuissaan erinomaisesti, kunhan saavat hellää hoivaa ja kasvutilat on suojattu kasvien ja istutusten vaatimilla tavoilla.Parvekepuutarhaa perustettaessa on tavoitteena tehdä suotuisan kasvupaikan lisäksi miellyttävä oleskelupaikka ihmisille eikä naapurien puolelle rönsyävää hallitsematonta viidakkoa.

Siisti Pihalta tuotteet viihtyisään ja toimivaan parvekepuutarhaan

Siisti Pihan parvekepuutarhatuotteilla perustat helposti pienen puutarhan kotisi parvekkeelle tai terassille. Helposti koottavista vaihtoehdoista ja kokonaisuuksista valitset juuri käyttötarkoitukseesi sopivimmat tuotteet. Siisti Pihan valikoimasta löydät kaiken mitä tarvitset keittiöpuutarhan tai pienen kukkaloiston loihtimiseen; viljelylaatikot ja -hyllyt, köynnös- ja kasvituet, ja pienet multa- ja kuorikatesäkit. Pienet Kekkilän multa- ja kuorikatesäkit ovat juuri sopivan kokoisia puutarhaviljelijän tarpeisiin!

Parvekeviljely vaatii kekseliäisyyttä

Pihojen tavoin myös parvekkeilla olosuhteet vaihtelevat merkittävästi. Ilmansuunta, tuulisuus, varjostavat puut tai rakenteet sekä lasitus vaikuttavat kaikki parvekkeen pienilmastoon ja siten edelleen kasvien valintaan. Eri ilmansuunnat asettavat viljelylle erilaisia vaatimuksia. Pohjoisella parvekkeella aurinko paistaa vain aamulla ja illalla, parveke on siis varjoinen. Eteläisellä parvekkeella aurinko saattaa paistaa koko päivän, joten parvekkeella tarvitaan varjostusta ja viilennystä. Itäparvekkeelle aurinko paistaa aamusta puoleenpäivään, kun taas länsiparvekkeelle se paistaa iltapäivän, eli näillä kahdella parvekkeella on puolivarjoisen parvekkeen olosuhteet.

Lasitetulla parvekkeella on omat haasteensa: Lämpötila voi nousta huomattavasti korkeammaksi kuin avonaisella parvekkeella. Lasitus suojaa tuulelta, mutta toisaalta parveke ei tuuletu, jos kaikki lasit ovat kiinni, vaan se täytyy erikseen tuulettaa.

Parvekkeella viljelytila on useimmiten hyvinkin pieni ja ahdas: toimivan viljelyn järjestäminen vaatiikin kekseliäisyyttä ja luovuutta! Esimerkiksi yrttiruukut mahtuvat ikkunalaudalle, kesäkukat ovenpieleen ja viljelylaatikoille löytyy tilaa parvekkeen kiviseinustalta. Ranskalaisen parvekkeen kaiteeseenkin voi ripustaa pari laatikkoa, kun taas tavalliselle parvekkeelle sopii jo piha pienoiskoossa.

Tutustu Siisti Pihan keittiöpuutarha- sekä kasvihuonetuotteisiin

Seuraa meitä Facebookissa