Muutto

Muutto on tilanne, jossa tavaroiden valtava paljous aina yllättää. Paljon on tärkeää ja tarpeellista tavaraa joka viedään uuteen kotiin mutta muuttoa tehtäessä löytyy myös hämmästyttävä määrä tarpeettomaksi muuttunutta tavaraa. Kaappien perukoilla ja varastoissa on turhaa jo unohtunutta rojua enemmän kuin ikinä uskoisi. Ja niitä ei kannata viedä uuteen kotiin paikkoja tukkimaan!

Helpoin tapa niistä eroon pääsemiseen ovat Siisti Noutosäkit. Muuttokiireessä ei varmasti ennätä viemään poisheitettäviä rojuja vuokrapakulla tai peräkärryllä kaatopaikalle. Hakemalla Siisti Noutosäkit lähimmästä rautakaupasta tai tilaamalla ne suoraan Siisti Pihalta pääsee heti lajittelemaan poisheitettävät tavarat Noutosäkkeihin ja sitten vain puhelinsoitto ja ne lähtevät kierrätykseen. Helppoa ja niin se pitää ollakin muuttokiireessä!

Useimmiten poisheitettävät tavarat mahtuvat yhteen XL-säkkiin. Mikäli poisvietävien joukossa on esim. isoja kodinkoneita tai huonekaluja saattaa olla tarve parillekin säkille. Yhden XL -säkin kustannus on kaiken kaikkiaan:

Tyhjä XL-säkki 1 kpl 22 €
Sekajätteen jätemaksu 1 kpl 123 €
Noutomaksu 1 kpl 63 €
Kustannus yhteensä 208 €

Noutosäkit ahkeran muuttajan apulainen

Tuija Martikaiselle on osunut runsaasti muuttoja viimeisten vuosien aikana. Kokemusten myötä hän on oppinut kaavan: Kun uuteen asuntoon on saatu tavarat paikoilleen, alkaa kiertely kirpputoreilla niin verkossa kuin konkreettisestikin. Sieltä löytyy helposti kaikenlaista kivaa, jolla saa uuden kodin tuntumaan juuri omalta. Ja kun samaan aikaan pitää itsekin kirpparipöytää, tuntuu ainakin siltä, että tavaravirta on tasapainossa.

Kunnes silmiin osuu asunto, joka tuntuu niin viehättävältä, että sinne on ihan pakko muuttaa. Silloin Tuija Martikainen turvautuu erikokoisiin Siisti Pihan noutosäkkeihin. Jos pois heitettävänä on sänkyjä tai muita isompia esineitä, tarvitaan kahden kuution suursäkki XL, muissa tapauksissa myös pienemmät säkit riittävät. ”Kai minun täytyy myöntää olevani jonkunlainen kirpparinarkkari eli tavarahuumaantunut.”, naurahtaa Tuija kertoessaan tavararallistaan. ”Joka tapauksessa on helpottavaa nähdä noutosäkkien lähtevän omaan suuntaansa samaan aikaan kun muuttokuormani lähtee omaan suuntaansa.”

Asuntojensa muuttojen lisäksi Tuija on tyhjentänyt kauneushoitolansakin ja myös siinä muutossa noutosäkeillä oli tärkeä tehtävä.

Vaan kyllästyykö muuttoihin koskaan? Kyllä varmaankin, mutta juuri nyt se elämän vaihe ei ole ajankohtainen. Viimeinen lapsi muuttaa pian pois kotoa ja minä muutan myös, uuteen kotiin: asuntovaunuun, troolariin vai maalle. Sitä ei tarina vielä kerro, sanoo salaperäinen Tuija Martikainen.

ENNEN MUUTTOA

Useimmiten myytävää asuntoa kannattaa hieman siivota ja korjailla myyntikuntoon. Pienellä vaivalla saattaa näin nostaa asunnon arvoa jopa tuhansilla euroilla. Poisvietävään romuun ja remonttijätteeseen Siisti Noutosäkit ovat korvaamaton apuväline.

MUUTON JÄLKEEN

Jokainen ostaa mieleisensä kodin johon haluaa asettua asumaan. Vaikka uusi koti tuntuisi kuinka hyvältä on lähes aina tarvetta pieniin muutoksiin ja remppoihin. Keittiön kaapistot, kylpyhuone tai jokin muu kaipaa pientä muutosta. Tällöin Siisti Noutosäkit ovat väline, jolla pienen remontin jätteet lähtevät vaivattomimmin kiertoon. Romut säkkiin ja puhelinsoitto, ei muuta!

 

Katso video Siisti Noutosäkeistä

YHTEISTYÖSSÄ:

Seuraa meitä Facebookissa