Muurikivien asennusohjeet

Muurikivien avulla luot näyttäviä piharatkaisuja esimerkiksi rinnetonteille tai patioiden tai polkujen reunoihin. Hyvin toteutettu kivimuuri toimii talon ja pihaympäristön komistuksena.

Siirry tästä Muurikivet-tuotevalikoimaamme

Kivimuurin rakentamiseen tarvitset tavallisesti peruskiviä sekä kansikiviä. Kansikiviä tarvitset vain yhden kerroksen peruskivien päälle. Muurin päät voit tehdä päätykivistä, joiden päälle löytyy erikseen kansipäätykivet. Muista, että yli 70 cm korkeat muurit tulee raudoittaa ja valaa. Tätä helpottaa muurin peruskivissä olevat reiät.

Rudus Formenton betoniset muurikivet

Siisti Pihan valikoimasta löydät kattavan valikoiman Rudus Formenton betonisia muurikiviä. Valikoimastamme löytyvät niin Aitakivi-, Vallikko-, Muurikko- ja Paasikko-sarjat.

Siirry tästä verkkokaupan Betonimuurikivet-kategoriaan

Rudus Formento Aitakivi, peruskiviAitakivi

Valmiiksi halkaistu Aitakivi on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen ja muureihin. Aitakivi sopii hyvin kulkuteiden rajauksiin ja istutusaltaiden tekoon. Aitakiven päätyrakenne mahdollistaa siistit loivat kaaret ja 45º sekä 90º -kulmat. Kivi on pystysuuntaan rei'itetty, jolloin se voidaan tarvittaessa valaa ja näin päästä suurempiin korkeuksiin

Aitakiven asennusohje

Vallikko-kansikvi


Vallikko

Vallikko-muurikivet ovat toiselta puoleta lohkottuja ja toiselta puoleta sileitä. Vallikko-kivien värivaihtoehtoina on musta ja harmaa. Vallikko soveltuu parhaiten suorien, suorakulmaisten ja loivasti kaartuvien muurien rakentamiseen.

Vallikiven asennusohje


Rudus Formento Muurikko-kansikivi

Muurikko

Muurikko on lohkottu molemmilta puolilta. Muurikko soveltuu parhaiten suorien, suorakulmaisten ja kaartuvien muurien rakentamisen.

Muurikon asennusohje

Suunnittele Muurikko-muuri Ruduksen muurikkomaatilla


Paasikko harkkomuuri on näyttävä ratkaisuPaasikko

Suoralinjainen Paasikko-muuri soveltuu selkeiden muurien, istutusaltaiden, reunuksien ja aitojen rakentamiseen. Muurikiviä on kolmea eri kokoa, joista voi rakentaa erilaisia ladontoja. Päädyissä ja kulmissa käytetään kulmakiveä. Muuri viimeistellään kansikivellä. Värivaihtoehdot: harmaa, musta

Paasikon asennusohje


Muut muurikivet

Tulikiven Antiikkivuolukivestä tyylikäs muuri pihallesiAntiikkivuolukivi

Tulikiven antiikkivuolukivi on suomalaista vuolukiveä. Kauniit kivet takaavat näyttävän muurin tai kivetyksen pihaan tai puutarhaan. Antiikkivuolukivi on todella kätevä pinota päällekkäin tai asetella kivetykseksi. Suomalainen vuolukivi on lisäksi kaunista katsella. Muurien, reunuksien tai kivetyksien tekeminen ei voisi olla helpompaa. Muista tilata mukaan asennusmateriaalit, kuten murske ja kivituhka.

 Tuotesivu verkkokaupassamme

 


LohkaremuurikivetLohkaremuurikivi

Lohkarekivimuuri on vapaamuotoisista lohkopintaisista louhekivistä sommiteltu tukimuuri tai kivimuuri. Sekä tuki- että kivimuurin voi tehdä myös loivasti kaarevaksi. Täysin luonnonkivestä tehtyjen lohkarekivien elinkaari on ikuinen. Lohkarekivien näkyvä julkisivu on lohkopintainen ja siinä ei ole kiilaporan jälkiä. Kiviä ei ole viimeistelty ja tarvittava viimeistely tehdään vasta asennuksen yhteydessä.

Lohkarekivimuurin asennusohje

Tuotesivu verkkokaupassamme

Tarvitsetko apua muurin rakentamiseen? Kysy meiltä tarjousta kivimiestemme asiantuntevasta työstä.

Seuraa meitä Facebookissa